Toen & Nu: ‘De Lijsterbestunnel’

Op de foto van Toen voor deze week, voor de rubriek ‘Toen & Nu‘, ziet u de Lijsterbestunnel in Nieuwegein Zuid. De foto is gemaakt in 1976 en behoort bij de diaserie ‘Op Weg – De provincie als een ambtelijke werkplaats’ in de ‘Collectie beeldmateriaal afkomstig van de Provincie Utrecht 1880-2007’.

Nu gaat de tunnel onder de Zandveldseweg door vanaf de Lijsterbesstraat naar de Ratelaar. Zou de Zandveldseweg Toen ook al zo hebben geheten? In ieder geval is ‘ie Nu breder en heeft deze meer rijbanen gekregen, zo in de loop van de jaren. Toch is het Nu veel groener. Zouden die twee kleine boompjes links op de foto van Toen, Nu die grote bomen zijn op de foto van Nu?

Nieuwegein was Toen net een kleine vijf jaar oud, ontstaan door het samengaan van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Toen nog een kind zullen we maar zeggen, Nu volwassen en 50 jaar oud. De kenmerkende gele bus van Toen rijdt over de Lijsterbestunnel heen terwijl een paar, vermoedelijk nieuwe inwoners van Nieuwegein, de tunnel onderdoor gaan. Wees eens eerlijk: Wat is Nieuwegein Nu groen he. Hoe zullen de nieuwkomers Nieuwegein hebben ervaren Toen zij hier net kwamen wonen?

Heeft u een mooie oude foto met een verhaal? Stuur die dan naar onze redactie, wij kijken dan hoe het Nu is. De foto en het verhaal mag naar: redactie@pen.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk